.:: Followers..Thanks ::.

Thanks Nuffnang

Jumaat, 10 Februari 2012

Melaka/Menara Taming Sari/Dataran Pahlawan - Part 1


asalamualaikum..
salam jumaat yang penuh keberkatan..;)

untung gak kawen orang jauh2 ni..
sebab apa?
sebab kalau nak balik kampung -pontian johor..
bleh singgah mana2 dulu..hehe..;)
tiap2 kali nak balik pontian bleh plan la nak gi mana dulu..
memang selalu ambik cuti panjang..
bleh singgah perak, kl ,melaka, n9..
kiranya ada ja tempat best kami singgah la..
alang2 balik kampung kan..
dah la dari utara ke selatan..
penang-johor
kena rehat la mana2 dulu..;)

hari ni nak cerita pasal melaka la..
kat melaka memang best kan..
banyak tempat2 menarik bleh layan..
melaka memang kota sejarah n bersih ja..

pic tahun lepas ondaway balik pontian...
seri pon masih dalam perut..hehe..
dalam 3 bulan ada la..

malam sebelum tu singgah rumah my sis dulu kat bangi..
sampai ja melaka perut dah minta diisi..;)
husben cakap nak pekena asam pedas dulu..
ada member suggest kedai asam pedas yang best katanya..
cari punya cari jumpa kedai ni..
yang ni la kot..;)




apa lagi pulun makan la..hihi..






 abg a'isy cam biasa la bukannya nak makan sangat..




 sempat lagi snap2 pic kat sini..;)
dah settel makan..
sedap ke?bleh la..xlayan sangat..silap kedai kot..hikhik..
lepas makan kitaorang menuju ke menara taming sari, dataran pahlawan..
kat tengah2 town ni..







 





kat dalam taming sari shop ni xbanyak sangat benda yang menarik just souviner ja..
kitaorang xbeli apa2 pon..
then terus lepak2 kat menara plak..














 


wahh..best je kan menara ni berpusing2..bleh tengok satu melaka tu..




 kitaorang pon dah pusing abes taming sari shop n menara, dataran pahlawan semua..
tu pun dah letih dah..
tapi alang2 datang kalau bleh nak round satu melaka terus..
ecehh..sempat ke?;)





hmmm..nak ke mana lagi yer..
abg a'isy dah nampak sesuatu yang menarik..
nak naik bot..nak naik boat katanya..
boat tapi kat atas darat!!!
exited la abg a'isy..





 so abah pon belikan ticket untuk naik duck tours..
menarik!! bleh round darat dan air..2 in 1..

okey saya cerita kat entry akan datang..
chewahh..

~to be continue~
daaaaaaa....



4 ulasan:

eB ezrin berkata...

bestnyer gi melaka kan?
taming eB x leh naek taming sari tuh. hu3
ps: naper banner tuh ke kiri?

aqishah berkata...

naik duck ker?.. hehehehe x naik lagi..

Ezy berkata...

a'ah best melaka..;) banner pae eB..hehe..

Ezy berkata...

a'ah..best nek duck..sempoi jer..hihi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Haii!! Saya A'isy Hafiey

Haii!! Saya A'isy Hafiey

Hai!! Saya Seri Nur Iman

Hai!! Saya Seri Nur Iman

Hai!! Saya Annur Aisyatul Afiqah

Hai!! Saya Annur Aisyatul Afiqah